Agerhumle
Agerhumle (Bombus pascuorum) er en meget variabel art, men kan som regel kendes på det røde bryst og den stribede bagkrop.
Agerhumlen er en lille humlebi, der ofte ses på blomster med længere kronrør, da den har en relativ lang tunge, der fint når langt ind i blomsten.
Den er meget almindelig i hele landet, og ses ofte i havernes blomster, samt i skovbryn, i levende hegn og på overdrev. Den er meget almindelig i kulturlandskabet.
Stenhumle
En stor kulsort bi med et rødt bagparti er næsten altid en Stenhumle (Bombus lapidarius) (enkelte andre mere sjældne humlebier har dog også rød hale).
Stenhumlen hører til de korttungede humlebier (i modsætning til f.eks. Agerhumle - se ovenfor). Det betyder, de søger deres føde på planter med kort kronrør, f.eks. mælkebøtter, tidsler og andre korsblomstrede.
Stenhumlens dronning ses i det tidlige forår på jagt efter et egnet sted at etablere et bo. Det kan være i musehuller, i fuglereder eller under gamle trærødder. Her anlægges bisamfundet med arbejdere, droner og til sidst nye dronninger, der flyver ud og anlægger nye boer.
Stenhumlen er meget almindelig over hele landet, og ses oftest i haver og i skovområder.