svirrefluer
SVIRREFLUER

Dobbeltbåndet Svirreflue


dobbeltbåndet svirreflue dobbeltbåndet svirreflue dobbeltbåndet svirreflue dobbeltbåndet svirreflue
Den orangefarvede bagkrop med de karakteristiske sorte og lyse dobbeltbånd har givet denne smukke og elegante svirreflue navnet Dobbeltbåndet Svirreflue (Episyrphus balteatus). Mønstret er så letgenkendeligt, at den ikke kan forveksles med andre danske svirrefluer.
Den Dobbeltbåndede Svirreflue ses overalt, hvor der er blomster, det være sig i haver, parker, brakmarker og grøftekanter. I løbet af sommeren opformerer den sig voldsomt, og er på det tidspunkt den svirreflue, man oftest ser i haverne. Larven lever af bladlus, og er i høj grad med til at holde disse nede.
Svirrefluen tåler dårligt frost, og kan normalt ikke overleve vintrene herhjemme. Den kommer hvert år hertil sydfra i løbet af forsommeren. Det kan dog ikke udelukkes, at nogle individder kan overleve de milde vintre, vi har set de senere år.
ringvej

ANDRE SVIRREFLUER


alm marksvirreflue alm marksvirreflue alm marksvirreflue droneflue droneflue droneflue stor humlesvirreflue alm dyndflue alm dyndflue alm dyndflue håret dyndflue håret dyndflue mark-dyndflue foranderlig humlesvirreflue dødningehoved-svirreflue Hvepsesvirreflue sp. kompost-svirreflue kompost-svirreflue kompost-svirreflue alm kuglebærerflue alm kuglebærerflue kuglebærerflue sp. kuglebærerflue sp. alm sumpsvirreflue trebåndet sumpsvirreflue hvidplettet agersvirreflue have-svirreflue have-svirreflue have-svirreflue