OM OS

Karen


"Det at formidle har gennem årene været en rød tråd i min gøren og laden. Først med el- og varmeproduktion, alternativ energi og bæredygtighed. Senere gennem mit arbejde med tekstilbilleder med bl.a. Samsø-motiver. Min store interesse for vilde blomster blev vakt i mødet med Erik og her efter i mange år at have fulgt naturens indvandring i Samsø Labyrinten, er jeg gået om bord i svampeverdenen og alt, hvad der ellers rør sig dernede i jordorverfladen - en kilde til evig undren over, hvor mangfoldig, naturen er."

Erik


"Naturen har fascineret mig lige fra barns ben. Det startede med fugle, og snart fandt jeg også interesse i andre dele af zoologien og botanikken. Senere blev jeg uddannet biolog.
Naturens tilstand har altid interesseret mig. En interesse, der er taget til de senere år i takt med den voldsomme forringelse af naturværdierne, der er sket. Det er vigtigere nu end nogensinde at værne om den sårbare natur, og samtidig informere om, hvor slemt det står til, og hvad vi kan gøre for at vende skuden.
Med Samsøs Natur håber vi at kunne skabe mere interesse for naturen. Da vi bor på Samsø, er det nærliggende at tage udgangspunkt i den på mange måder enestående natur, der er på øen. Ved at vise billeder af de dyr, planter og svampe vi finder her, er det vores håb, at hjemmesidens gæster vil undre sig over naturens skønhed og mangfoldighed og være med til at værne om den."

Fotoudstyr


Mange af billederne på Samsøs Natur er taget med en ganske almindelig Smartphone (Samsung Galaxy x7). Med lidt øvelse er det muligt at fokusere ganske tæt, helt ned til 10 cm, fra motivet. Hvis du vil endnu tættere på, kan du investere i en makrolinse, der kan sættes på Smartphonen med en klemmeanordning.
Det er ikke svært at få gode billeder med en Smartphone. Prøv dig frem, så vil du med lidt øvelse helt sikkert få gode resultater.
Endnu bedre billeder kræver naturligvis noget endnu bedre fotoudstyr. Der er mange muligheder. Vi har valgt et Canon EOS 77D kamera med et 100 mm macroobjektiv. Med dette er det muligt at tage gode billeder på afstand, hvilket ofte er nødvendigt for ikke at skræmme dyrene væk (f.eks. sommerfugle og guldsmede). For at undgå rystede billeder er det en god ide at anvende fotostativ. Et etbenet stativ er udmærket og let at medbringe, men i mange tilfælde er et trebenet stativ at foretrække.

Skriv til os


Vi vil gerne gøre Samsøs Natur endnu bedre og lytter gerne, hvis du har gode forslag til dette.
Du er også mere end velkommen til at sende naturbilleder ind til vores Facebookside.
Samsø Naturs fotos må benyttes efter aftale med os.
Skriv til os på: kontakt@samsoesnatur.dk eller på vores facebookside: Samsøs Natur
Med venlige naturhilsener
Karen og Erik